Romec

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 39)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #200047

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás, chci se dotázat jak postupujete v případě, že má víno před JMF sirku – použijete nejdříve kupzit – víno stočíte z kalů a poté aplikujete bakterie?
    Díky za rady.

    Romec

    odpověď na: #198391

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím vás, dával jste pouze PVPP nebo společně i s např. Most Gelatinou. Kolik dáváte toho PVPP popř. želatiny? Někdo doporučuje dávat PVPP do kvasícího moštu – i z důvodu dokonalého „přírodního“ rozmíchání vlivem kvašení.

    odpověď na: Zkušenosti s odkalením odrůdy Děvín #198281

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Děkuji za info a velmi si vážím Vaši odpovědi a snahy mi pomoci. Buničinu jsem po cca 6 letech co mám problémy s odkalením děvínu použil také (s ostatními odrůdami problémy nemám) – vyzkoušel jsem snad všechny možnosti, letos zkusím ještě neodkalený mošt zchladit pomocí PET lahvích. Nicméně jsem chtěl ten problém vyřešit tak nějak elegantněji resp. najít příčinu proč vzniká u této odrůdy tolik kalů. Chtěl jsem se Vás ještě dotázat na tu „gázu“ co máte přehozenou přes ten pres – je to nějaká speciální tkanina, kde se případně dá koupit?

    ještě jednou díky

    Romec

    odpověď na: Zkušenosti s odkalením odrůdy Děvín #197694

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem resp. obnovou dotazu na odkalování děvínu – tak, aby nezůstalo po odkalení cca 50% kalů (i při použití odkalovacích enzymů). Děkuji za rady Romec

    odpověď na: #191829

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, pokud do zkumavky s vínem „nakapete“ 1ml Reaganzu bude to znamenat, že ve víně máte volné 10mg/l SO2. Abyste dosáhl obsahu volné 40mg/l SO2 musíte navýšit síru o 30mg/l. Teď záleží na tom kolik toho vína (l) máte a co používáte za přípravek (pyrosulfit, kapalná síra), protože každý přípravke „dává“ jiné množství síry. U pyrosiřičitanu draselného přidáním 2g na 100l navýšíte volnou síru o 10mg/l.

    odpověď na: tekuta sira – obsah SO2 #186983

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, p. Horst má pravdu – slovo „volná“ je v návodu špatně uvedeno. Jedná se o celkový přídavek SO2, z toho se něco naváže a něco zůstane ve formě volné SO2.

    odpověď na: #186189

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na těchto stránkách píší http://www.vinarskydum.cz/component/content/article/12-uvodni-strana/185-poskozeni-nerezovych-nadob o nevhodnosti používat při síření nerezového sudu plátkovou sírou.

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #171169

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    to právě nevím

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #171005

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Laboratorně – 1 vzorek za 120kč

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #170988

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím Vás, jsem po cca 6 týdnech na hodnotách 0,22 g/l kyseliny jablečné – má cenu ještě pokračovat? Je vždy po správné JMF 0 g/l jablečné?

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 39)