Radek Susta

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 8 příspěvků - 1 z 8 (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Údržba nerezových ventilů na tancích #208441

    Zdravím,
    chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s vyvařováním nerezových ventilů v octu, popřípadě v jiné tekutině? Na některých tancích mám šroubovací kulové ventily a po těch pár letech už nechodí zlehka a nejdou kolikrát pořádně dotáhnout a prokapávají.. Nemůžu tím vyvařením zničit nějaké těsnění ve ventilu (pokud tam teda je). Sanatonem jsem už ventily propláchl, ale žádné zlepšení. Popřípadě jestli můžete někdo poradit nějaký způsob jak docílit jejich opětovné funkčnosti?

    odpověď na: #202819

    ok ok, děkuji za rady. Já si právě zatím na zkoušku kupuji tu 75l a během roku bych v něm chtěl postupně protočit všechny zmíněné odrůdy a když to bude ok, tak se určitě nebudu bránit pořízení většího 🙂

    odpověď na: #201223

    Ještě bych chvíli počkal, popřípadě stočit jen do vymytého demižonu. A samozřejmě změřit kolik tam máš volné a podle toho volit další postup.

    odpověď na: #201109

    Ono se asi sešlo více faktorů, tyto kvasinky používám už 5 let na výrobu vín s vyšším zbytkovým cukrem a nikdy nebyl problém. Bohužel letošní ročník je celkem atypický díky stálým vysokým teplotám, u nás byly zatím jen dva studené dny a ve sklepě je pořád kolem 15°C. V minulých ročnících jsem tam už touto dobou měl kolem 11°C a venku před sklepem bylo kolem 10° přes den a 0° bylo přes noc, takže jsem vína zastavoval i venku, letos to bohužel nejde. Další problém letošního roku je, že ty vína žerou strašně moc síry (jen ty s těmito kvasinkami) ve víně jsem naměřil jen 35 mg volné síry.
    Takže teď postupuji tak, že každý den měřím volnou a ob dva dny přečerpávám ať je to v co nejmenším kontaktu s kalama, bohužel..

    odpověď na: velikost a výroba lisu #198792

    Dobrý den,
    mohl bych taky požádat o zaslání plánku na výrobu hydrolisu?
    23radeczek23@seznam.cz
    Děkuji

    odpověď na: #190741

    Nemají tady tyto popisovaný vína zbytkový cukr?

    odpověď na: #190441

    Mám to v nerezovém tanku a zkusím stočit a zasířit menší množství a uvidím jestli to pomůže. Třeba budu mít aspoň trochu dobrého vína na toto období a v dubnu by z toho teda mohlo být pěkné víno 🙂

    odpověď na: #156341

    Vážený, mě nejde o docílení rádoby „bariqu“ 😛 . To bych ty chipsy nedával do rmutu ale až do hotového vína, to dá rozum 😉 Dle Vaší reakce soudím, že s tímto postupem nemáte žádné zkušenosti, tak nechápu proč jste na to reagoval… 😉

Prohlížíte 8 příspěvků - 1 z 8 (celkem z 8)