Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 30)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #202337

    A jakym zpusobem jste Kupzit do vina aplikoval? Kovova pachut muze ve vine vzniknout pokud se Kupzit neaplikuje spravne. Viz. napr.:

    https://www.proneco.cz/clanek/prevence-a-reseni-sirky-ve-vine/

    odpověď na: #200617

    Pokud jste to nezastavoval v prubehu kvaseni a nechal to dojet az do stadia , kdy uz to nebubla tak to pravdepodobne dokvasilo do sucha. I vzhledem k tomu, ze zminujete, ze je vino trpke. Ale je tam i moznost, ze se kvaseni v prubehu z nejakeho duvodu zastavilo samovolne (tech duvodu muze byt vice). Mereni zbytkoveho cukru se provadi vetsinou v laboratori, ale pro malovinare je to zbytecne.

    odpověď na: #200608

    Zjednodusene se to da spocitat rovnici „Cukernatost * 0,6“, coz by odpovidalo zhruba 12,6 stupnu alkoholu ve vine, pokud prokvasilo do „sucha“

    odpověď na: #200600

    Prodejce mi tvrdil, ze neni treba nijak osetrovat (hydrolis Lancman 120L). Jen je pry vhodne ten gumovy vak nevystavovat mrazu. Pripadne ho lze i na zimu demontovat, pokud se neda cely lis uchovat nekde, kde nemrzne.

    odpověď na: #200598

    Myslim ze mereni vinomerem neni dostatecne presne. Meril jste cukernatost mostu pred kvasenim? Podle toho se da urcit obsah alkoholu v hotovem vine. Dosladit muzete cim, chcete jen doufam ze to pak nebudete nikomu nabizet k piti :-). Trpkost by se mela z vina postupne vytracet lezenim. Dejte mu cas.

    odpověď na: Vosy, sršni, hmyz #196447

    Nezkousel jste nekdo povesit do vinohradu „falesne vosi hnizdo“? Cetl jsem, ze se tam pak vosy/vcely nevyskytuji, kdyz si mysli ze uz je tam obsazeno..

    odpověď na: #194836

    Ja uz mam asi tretinu sezranou buhvi cim 🙂 Ale na sber to vidim tak aspon 2 tydny jeste. Doufam ze tam neco zbyde.

    odpověď na: #194823

    Ja mam celkem asi 700 hlav a nakonec jsem sel do Lancmana 120. Vylisnost bych rekl, ze je nizsi nez u klasickeho vretenoveho lisu, ale zase lisovani je setrnejsi a hlavne je to hrozna pohoda. Pri mensim mnozstvi hroznu se da predem trochu napustit mech a pak teprve plnit. Lisoval jsem i cca 100 kg pomletych hroznu a slo to v pohode. Kupoval jsem ho na http://www.vinarskeveci.sk, kde vysel nejlevneji, ale uz jsou to 2 roky.

    odpověď na: Jaky nerezovy tank vybrat #193349

    Taky mam v planu porizovat nerezku a mam stejny dilema. Pokud konicka nerezka funguje tak jak si myslim a kaly se jednoduse odpusti spodnim kohoutem a neni nutne vino x-krat pretacet z demizonu do demizonu, tak si myslim ze se ta investice vyplati. Ale pokud to takhle jednoduchy neni, tak bych sel do normalni nerezky.

    odpověď na: #191015

    Pouzival jsem pri vysadbe taky. Sypal jsem spetku ke korenum do vykopane jamky. Dalsi moznost je vymachat v tom mokre koreny sazenice nebo je lehce posypat. Mel jsem ten samy z Oslavanu. Jestli to funguje nevim, nicmene „umrtnost“ byla minimalni. Ze 700 sazenic se jich neujalo jen par.

Prohlížíte 10 příspěvků - 16 z 30 (celkem z 30)