MARPEL

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 6 příspěvků - 16 z 16 (celkem z 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Výroba šumivého vína #204090

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nemá někdo zkusenosti s podobnymi pristoji,ze by s tim slo pripravovat sumive vino?

    https://www.tescoma.cz/vyrobnik-sycenych-napoju-mydrink

    odpověď na: Výroba šumivého vína #203961

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím,chci se zeptat,zda někdo vyrábíte doma šumivé víno,případně jakým způsobem? Mám na to 30 let starý přístroj,který funguje na bombičky…ale přijde mi to hodně ztrátové,zdlouhavé,než člověk jednu lahev nasytí postupným otáčením, tak je to cca. 15 minut….chci se tedy zeptat, zda někdo nemáte nějaký modernější způsob,přístroj nebo nějaké zkušenosti s tím….myšleno na malovýrobu,před koncem roku si vyrobit třeba 30 lahví pro rodinu a přátele….díky 🙂

    odpověď na: #191838

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Hmm…vzdyt na lahvicce reaganzu je psano,ze 1 na zkumavce udava 10mg so2 na 1hl….takze proto su z teho zmateny a ruzne sem to prepocitaval…zaroven ale kdyz sem meril cervene vino,tak se mi zacalo barvit az treba pri 10 na zkumavce…a pritom vino pri okostovani bylo unavene,jakoby tomu chybela sira…tak mi cele mereni nedava smysl..🤔😑

    odpověď na: #191804

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Může mi někdo zkušený poradit? Používám při měření SO2 Reaganz…na něm je napsáno, že 1 na zkumavce znamená 10 mg SO2/100l…z toho vyplývá, že když měřím síru v nějakém vínu a naměřím na zkumavce například 7 = 70mg SO2 ve 100 litrech…tudíž v 1litru je to 0,7mg SO2..to znemaná, že když má být optimálně 40mg SO2 na litr,tak bych měl přisířit o 39,3mg na litr? Pořád nad tím dumám a nerad bych přesířil nějaké víno,nemám s těmito technologiemi velké zkušenosti,proto se možná „blbě“ vyptávvám…

    odpověď na: #191785

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Sorban pouzivam ke stabilizaci pri lahvovani,zadnou pachut necitim,myslim si ze ma vino nema zadny vliv…

    odpověď na: #171180

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ano snazime se delat co nejprirozenejsi vina, prirodniho charakteru bez pridane chemie..sorban obcas pridavame pri lahvovani hlavne u tech sladsich vin,aby nam zarucil nejakou stabilizaci vina v lahvi,aby pri vyssich teplotach nezacalo v lahvi perlit (lide jsou schopni uchovavat vino v pokojove teplote)…

Prohlížíte 6 příspěvků - 16 z 16 (celkem z 16)