benne1

Vytvořené odpovědi

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 13 (celkem z 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: #205035

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    je to vada vína ,a prečo si to neprekvasil v nerezovom sude ved v bečke ti to oxiduje.aku to ma vlastne farbu a premerat či netreba dodat síru

    odpověď na: Filtrační desky vs. svíce #204133

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    a presne becopad su jediné ktoré pouzívam

    odpověď na: Filtrační desky vs. svíce #204101

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Samozrejme že predavač chce v prvom rade predať inač by nebol obchodník.Ja mam skusenosti len s doskovím ale práve čítam velmi dobru knihu,,príprava bielich vín ,,Miloš Michlovsky gde píše že druhotne filtrovanie kremelinov je dobrá volba ale je velký rozdiel v konštrukcii a kvalite filtrov,preto sa často stáva že kremelinový filter je nasledovaný doskovým.Dalej píše že nielen doskový filter spravý víno na iskru ale efektívnejší spôsob ako je doskový ešte neexistuje a na viac je to zásadne prírodny produkt.A ešte dodám že som čítal viac kníh v oblasti vinárstva myslím že táto je vinikajuca doporučujem.A ešte jeden dotaz neviem zohnat knihu vady vína,už som písal aj vydavatelovi.kupil by som aj použitú dakujem.

    odpověď na: teplota kvasiaceho muštu #195030

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Ake máte skusenosti pri riadenom kvasení s teplotou,viem že záleží na kvasinkách a niektore odrody nechcú kvasit pri príliž niskej teplote napr.leanka

    odpověď na: #171329

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nechépem kôli čomu by si mal sírit nerezový sud,ked sa vyprázdni umyt a nechat vysušit.Pokial chceš tam niečo dávat kludne môžeš zasírit aj plátkovou.

    odpověď na: Množství kys. jablečné po JMF #170999

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    čím to meriate

    odpověď na: #166949

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    v piatok okres Levice 20 c kys6

    odpověď na: #164703

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Podla obrázku je to nedostatok horčíka,pozriet na internete čím postriekať

    odpověď na: #161509

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobré myslíš tým chemicke látky obsiahnuté v ochranných latkach-postrekoch,verím tomu len odkial to máš,ja dost čítam čo sa týka viniča a všetkeho okolo toho ale s týmto som sa nigde nestretol tak ma to dost zaujíma lebo obdivujem pekné aromy.

    odpověď na: #161032

    benne1
    Účastník
    Poslat vzkaz

    pivnica má v dobe kvasenia cca 15 až 17 stupnov a ruland šedý mal skoro 30,kavsinky vždy použivam selektované a tiež použivam zmrazene flaše na schladenie ale som to už chcel trošku kulturnejšie a škoda že výrobcovia sa stále menej starajú o malovinárov ale pomohol by chladič na pivo,malé čerpadlo-s malím prietokom a hadicu.Myslel som či už niekto také niečo nevitvoril,že by pomohol s tým,dakujem

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 13 (celkem z 13)