zvýšení výlisnosti hroznů

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce zvýšení výlisnosti hroznů

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  ins a poslední změna proběhla 12.9.2014.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152320 odpověď

    lety

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo používaté nějaký přípravek pro zvýšení výlisnosti hroznů popřípadě jaký a jeké s tím máte zkušenosti.

    Děkuji za info

    Roman

    #152322 odpověď

    vavrinec

    Až hrozny pomelete tak do mestu nalijte pár kýblů vody. Výlisnost se tím výrazně zvýší.

    #152327 odpověď

    valtičákjakpoleno

    V podstatě máte tři možnosti…

    1. pořídit lepší lis, který zvládne větší tlaky (o šetrnosti zpracování zde nebude řeč, kvalita moštu půjde dolů)

    2. odzrněný rmut nechat nějakou dobu odležet cca 6-12 hodin, při zchlazení i déle

    3. použití enzymů, ano…proč ne, pokud máte zdravý hrozen? Pokud jsou hrozny napadnuté hnilobou, raději na to zapomeňte, enzym by samozřejmě podpořil i chutě a pachy o které určitě nestojíte…

    #152328 odpověď

    valtičákjakpoleno

    V podstatě máte tři možnosti…

    1. pořídit lepší lis, který zvládne větší tlaky (o šetrnosti zpracování zde nebude řeč, kvalita moštu půjde dolů)

    2. odzrněný rmut nechat nějakou dobu odležet cca 6-12 hodin, při zchlazení i déle

    3. použití enzymů, ano…proč ne, pokud máte zdravý hrozen? Pokud jsou hrozny napadnuté hnilobou, raději na to zapomeňte, enzym by samozřejmě podpořil i chutě a pachy o které určitě nestojíte…

    #152329 odpověď

    ins

    použijte nějaký pektolytický enzym.. V BSce to myslím prodávají jako Treonin nebo Trenolin…

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: zvýšení výlisnosti hroznů
Osobní informace: