zlatá barvar vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce zlatá barvar vína

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  mravenec10 a poslední změna proběhla 3.9.2014.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152252 odpověď

    sajiří

    Zajímalo by mě jak vytvořit víno sytější žluté (zlatavé)barvy? Většinou mám vína světlých odstínů a zelených. Je to pouze v surovině? Pálava a Tramín je vždy nažloutlý, ale viděl jsem i ryzlinky nebo sauvignony, u kterých bych takové zbarvení nečekal. Hrozny nechávám vyzrát slušně minimálně pozdní sběr, jsou krásně zlaté, ale víno pak vždy téměř bez žluté barvy, je na to nějaký způsob výroby na tmavší žlutý odstín? Děkuji

    #152253 odpověď

    Bosch077
    #152254 odpověď

    dsvlobodice

    když vínko necháte zrát v dřevěném soudku.

    #152289 odpověď

    mravenec10

    Nebo o něco déle naležet po pomletí, třeba lisovat až druhý den. Barva se více vyluhuje ze slupek. 🙂

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: zlatá barvar vína
Osobní informace: