Výroba perlivého vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Výroba perlivého vína

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  tatanka a poslední změna proběhla 3.4.2016.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155209 odpověď

    trnty

    Dobrý den,

    nemate někdo zkušenosti s vyrobou perliveho vina (to je domácí sekt nebo sampus s CO2)+ nejake suroviny na chut a stabilitu ?

    Dekuji

    #155241 odpověď

    tatanka

    Dobrý den, malou zkušenost mám.Perlivé víno vyrábím následovně.

    Vyberu víno, které je už stabilní ,nebo udělám vhodnou směs , většinou její páteří bývá ryzlink vlašský.V době zpracování hroznů si z moštu vyrobím sirup.Před sycením CO2, naleju do lahve malé štamprdle koňaku, používám podle dostupnosti a v poslední době se mě zalíbil bulharský produkt PLISKA.K lihovině naleju ještě stejné množství hroznového sirupu a doleju vínem, potom nasytím CO2.

    Pokud budete vyrábět perlivé červené víno je to malinko odlišné a více pění, dá se to vše vychytat.

    Pokud mohu upozornit,buďte velmi opatrný, používejte raději nové lahve a chraňte si zrak.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Výroba perlivého vína
Osobní informace: