Výroba domácího vína

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce Výroba domácího vína

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  delahol a poslední změna proběhla 2.9.2013.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #150764 odpověď

    Dobrý den. Mám doma návod na výrobu vína a je tam jednou z ingrediencí pektináza. Nevíte zda se dá někde koupit, nebo nějaká náhrada? Co jsem našel, tak je to enzym, který čistí víno.

    Děkuji za každou radu.

    #150765 odpověď

    Lubomir.B

    Zde je odkaz na pektinázu: http://wine.webotvurci.cz/forum.php?id=191&t=dvino&v=

    nebo můžete použít bentonit. Ten srazí nečistoty na dno, víno stočíte a přefiltrujete.

    #150767 odpověď

    Fabca

    Nic takového na domaci vino nepotrebujes..

    #150769 odpověď

    Nechran

    na to ti stačí sirny plátek …zbytek není třeba …je to přeci domácí víno . místo enzymů, rmut nech náležet ( pouze zdravé hrozny )

    #150800 odpověď

    delahol

    pektín sa pridáva do zavaranín,,kompotov,a marmelád a nie vína,pravdepodobne potrebuješ antioxidant

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: Výroba domácího vína
Osobní informace: