Tramín PH 3,27

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Tramín PH 3,27

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  centor a poslední změna proběhla 21.11.2013.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151289 odpověď

    juniorspyce

    Dokvasil mi Tramín rozbor hovoří PH 3,27; KYS 5,9; Cukr 8,7; alk trochu vyšší 13;2. Otázka zní PŘIKYSELOVAT NEBO NE?

    #151290 odpověď

    Veltlin

    Tejto jeseni sa tu riešili len vysoké kyseliny. Toto víno nepotrebuje nič, len ho nechať v pokoji zrieť Dobrý materiál. Ostáva vám len zablahoželať.

    #151292 odpověď

    valtičákjakpoleno

    Záleží co s tím vínem máte v plánu, jestli pít mladé, tak bych to nechal tak. Jestli to má vydržet do léta a dýl…asi bych přikyselil, stejně vám tam ještě něco vypadne do kamene. Nejspíš bych už nešel do vinné k., ale asi do mléčné s trochou jablečné. Popřípadě bych část doškolil a připravil ke konzumaci a část přikyselil a nechal na později.

    #151293 odpověď

    vinlok

    ja by som neprikyselil,lebo ph je v poriadku a az bude nadoba kontrolovana aby bola stale plna a teplota 10-15C tak sa nemoze s vinom nic zle stat.ak sa vam osobne senzoricky zda vino malo kysle tak skuste na vzorke 1liter prikyselit a porovnajte ktore vam chuti viac.ale prikyselit sa moze hocikedy aj neskor.alebo rozdelte na dve casti,jednu upravte a druhu nechajte tak.

    #151296 odpověď

    centor

    Blahopřeji. Nemusíte dělat nic, víno bude pěkné i po roce. Jen zkontrolovat síru a nenechat oxidovat.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: Tramín PH 3,27
Osobní informace: