tak jsem se konečně dal do sběru

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce tak jsem se konečně dal do sběru

Zvolené téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  eldio a poslední změna proběhla 19.10.2013.

Prohlížíte 6 příspěvků - 16 z 21 (celkem z 21)
  • Autor

zasvěcenec

tak to jste trochu mimo ne? 2003 byl totálně jiný ročník než 2013. Kyseliny nebyly, cukry byly… Mlaskat mohou ale ne kvuli kyselinám, které v tom ročníku byly snad poloviční než letos.

#151099 odpověď

zanek

Vite prd jake mam vino, takze mimo jste vy.

#151100 odpověď

Neználek

Také mi nesedí ta 2003 vs 2013. V ročníku 2003 bylo příliš horko, hrozny měli často úžeh, kyselina se ztrácela. Bílá vína trpěla nedostatkem kyselin a v důsledku vysokého PH se rychle rozpadávaly. Vpodstatě to nešlo archivovat.

Takže srovnávat s 2013?! Tak s 2001 nebo 2010.

#151103 odpověď

MOLL

Pil rv 2003 ze slovácké co ležel v tanku 10 let kvůli kyselinám

#151106 odpověď

Veltlin

tak 11 až 13 mg/l kyselín je naozaj veľa. Ale riňák je ešte na koreni aj v Južnoslovenskej oblasti – myslím ten, čo kupujú na špičkové vína. Keď niekto pestuje vinič na Kutnohorsku, tak to je ťažké, neskoré odrody by mal oberať v novembri – listopadu.

Možno by sme si mohli zobrať príklad z Nemcov, ktorí robia kabinetné rizlingy so 7 až 9 percent alkoholu a zvyškovým cukrom, ktorý harmonizuje s kyselinami.

#151108 odpověď

eldio

upozornil bych na specifičnost tohoto ročníku, kterou jsem diskutoval s jedním renomovaným odborníkem.jablečná kyselina byla díky vysokým dlouhotrvajícím vedrům prodýchána, to se pak někde projevilo i v nižších cukrech neboť slouží jako energetická zásoba při jejich tvorbě a kyselina vinná je na rozdíl od jablečné konstantní.takže ano kyseliny jsou vysoké, ale letos na rozdíl od roku 2010 kdy vedla kys.jablečná s přehledem ve víně dominuje kys. vinná(netvrdím,že to nutně platí na každém keři v každé zahradě), tak by mě zajímalo kolik z vás si nechalo udělat rozbor.to jsou potom úplně jiné počty!!!!!!!

Prohlížíte 6 příspěvků - 16 z 21 (celkem z 21)
Odpověď na: tak jsem se konečně dal do sběru
Osobní informace: