stařina v červeném víně

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce stařina v červeném víně

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  maik a poslední změna proběhla 10.6.2015.

Prohlížíte 7 příspěvků - 1 z 7 (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153696 odpověď

    meduna
    Účastník
    Poslat vzkaz

    nemáte někdo zkušenosti s odstraněním stařiny z vína.Díky za rady

    #153697 odpověď

    vinlok

    najlepsie skusenosti mam take ,ze vino ktore citit starinou necham znova prekvasit spolu s novym cervenym vinom.

    #153698 odpověď

    MOLL

    nalít do rmutu. Metoda „přes 4“

    #153702 odpověď

    malovinar2

    …vypálil a neriskoval bych že pokazím novej materiál kerej může mít potenciál. Stařina je hnus a nevěřím že ju člověk uplně vyzdraví scelením. Příště líp hlídat (dolívat do plnýho, pokud je ve skle nebo neprodyšné nádobě tak občas provzdušnit, pohnout s tím, taky nekdy pomůže zlehka přisířit), a pokud ve flaškách tak vypit nebo prodat než je za zenitem a přestárne.

    #153703 odpověď

    Venouš

    Pokud si myslíte že to není opravdu na vypálení a nemá to těkavky,skuste Tanisol nebo Anticasse,jinak udržovat síru v rozumných mezích a při vinobraní přelít odkaleným vínem,nebo použít vylisované slupky.Šampión z toho ale asi už nebude.

    #153704 odpověď

    MOLL

    se nedá odstranit zcelením, ale pro kvasinky to je zdroj kyslíku a tak ji požerou. Nic ve víně není tak reduktivního jako kvasinky!

    #153705 odpověď

    maik

    díky za informace

Prohlížíte 7 příspěvků - 1 z 7 (celkem z 7)
Odpověď na: stařina v červeném víně
Osobní informace: