síra

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  sojin a poslední změna proběhla 16.12.2013.

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151351 odpověď

    jitull

    Dobrý den,v mladém víně je cítit síra, byť jsem pečlivě vážil.Hlavně ve vůni, v chuti se mně nezdá.Lze s tím něco dělat nebo počkat?

    Děkuji za odpověď.

    #151353 odpověď

    xman

    na kolik jste sířil? A jinak u mladého určitě počkat, předpokládám že ji cítíte u bílého, pokud jste to silně nepřsířil tak se to návaže, ale mladé vína je škoda přesiřovat

    #151363 odpověď

    jitull

    Změřil jsem síru a je to opravdu přesířené,cca na 60 a jedná se o bílé.Doporučená dávka pro zastavení dalšího prokvášení byla zřejmě příliš veliká.Lze s tím něco dělat, nebo to chce čas?Děkuji

    #151366 odpověď

    sojin

    Dej tomu čas. Záleží na tom jaké víno chceš vyrobit. Jestli si sířil za účelem zastavení kvašení, nebo to chceš do sucha?

    #151392 odpověď

    jitull

    sířil jsem pro zastavení kvašení

    #151395 odpověď

    sojin

    60 mg/l to není zas takovej průser, kdy jste naposledy měřil, zkuste změřit a uvidíte kolik to má teď

Prohlížíte 6 příspěvků - 1 z 6 (celkem z 6)
Odpověď na: síra
Osobní informace: