Zdravím dnes jsem kontroloval vinohrady a našel jsem vyžraný očka tak jak loni. Není to zatím jak loni ale už jsou tu zas. Jak jsou na tem ostatní? Co na to je nejlepší?
Včera večer jsem ty potvory stříkal Reldanem a přidal jsem i smáčedlo,tak jsem zvědav,snad to zabere.V loni jsem přišel tak o třetinu chard.Lokalita-Mikulčice
jopa to máte pravdu, ale pokud vám osenice sežere primární pupeny, tak už je vám roztoč k ničemu. Navíc časem vám tam vítr roztoče foukne zpátky z vedlejší vinice, a přípravky už později nejsou rozváděny pletivy do zelených částí rostliny. Jde taky o to jaký druh ochrany vinic kdo preferujete(integrovaná a eko-bio produkce má své povolené přípravky.)
Včear a před včera jsem po deváté hodině byl na sběru osenic,pěkné mrchy to jsou,šmakuje jim panenská frankovka a teď ještě jsem je našel i na chard.Na 6ar jsem jich nasbíral asi 12 a 4 různorožce,tak jsem to preventivně stříkl,koňskou dávkou Reldanu.Kašlu na roztoče,ty takovou škodu neudělají jak tyto mrchy!Snad už bude klid..
Ano take jsem vcera byl s baterkou na vinohrade, a take jsem nasel 5 osenic, jednoho ruznorozce, vloni jsem nenasel ani jednu potvoru letos to bude ovsem zrejme jina kava, takze dnes vecer pekne postrikam.
tak dnes odpoledne vidim poskozene ocko u Nera a rikam to je teda divny no a ejhle hned u toho byl ruznorozec, vypadal jak suchy uponek, no maskovat se teda umí zlořád