Rada u kvaseni

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Rada u kvaseni

Zvolené téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  dsvlobodice a poslední změna proběhla 29.9.2014.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 19)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152354 odpověď

    amater

    panove,je to mozne abych udelal 30l mostu dal cukr kvasinky nechal to v 19st a za 8hod mam po bublani?pena byla vysoka a ted to jen bzuci.Samozrejme vse probehlo pres noc…tak nevim je hotovo nebo to bylo jen prvni zapeneni?

    #152355 odpověď

    Kyvoj..

    já bych dodal do moštu váživu kvasinkám, zřejmě jim něco chybí…alkoholová fermentace probíhá ale ne za úplně dokonalých podmínek..dodejte výživu kvasinkám.

    #152356 odpověď

    MOLL

    k tomu čuchni, zda to nemá sirku. V malém množství nemusí převládnout ušlechtilé kvasinky, po těch deštích se jim moc nedaří. Pak je pěna vysoká slizovitá, jdou z toho různé smrádky.

    #152357 odpověď

    amater

    a prosim jakou vyzivu pro kvasinky?

    #152358 odpověď

    amater

    cucham a zatim to voni a pres hrdlo jde ostry zavan jako pri kvaseni mace na slivku

    #152359 odpověď

    MOLL

    Udělejte nový zákvas, přidejte ho a zamezte přístupu vzduchu. Kvasná zátka, nebo stačí mikroténový pytlík s gumičkou.

    #152360 odpověď

    amater

    hneda pena most zacina zloutnout cely den to jemne bublalo ten jiz ne na chut je to stale mostove jak dlouho trva prechod na burcak? je mozne ze to bude rychlejsi kdyz toho mam jen 30l nebo doba prechodu je stale stejna 3-5dnu.dekuji za odpovedi

    #152361 odpověď

    Kyvoj..

    zajdi si do vinařských potřeb, třeba Lipery a tam už ti poradí…;) http://www.lipera.cz/uvodni-stranka/pripravky/vyziva-kvasinek/

    #152362 odpověď

    dsvlobodice

    z Prostějova to bude asi problém zajít do vinařských potřeb. Podle dotazu bych typl že je to vaše 1 sezóna. A to co popisujete je normální průběh jen se ochladilo a jede to pomaleji protože menší mnozštví ztrácí rychleji teplotu. Teoreticky čím nenší množství tím delší doba kvašení. Není se čeho bát jen si hlídejte tu vůni,(zápach).

    #152363 odpověď

    MOLL

    „dal cukr kvasinky“ znamená: dal, ale jinak než se má a je psáno v návodu. Takže se nechytly, maximálně přežívají někde v koutku a čekají, až ta divočina co tam probíhá vyrobí aspoň 4 % alkoholu, aby to zkusily znovu. Dokud to nijak nezasmrádlo, je naděje.

    #152364 odpověď

    Kyvoj..

    nikde nepíše že je z Prostějova…a dá se to případně i zaslat poštou…když jsi sehnal kvasinky tak si sežene aj výživu…

    #152365 odpověď

    amater

    tk panove dekuji vsem za rady nakonec vse dobre dopadlo a burcak se narodil vcera vecer sice teplotu bodu varu nema ale ve 21hod jsem neco rozvezl neco popil a prave ted si davame ten zbytek co se na nas v demizonu zlute usmiva…tak pristi rok doufam bude vice zdravi Prostejov

    #152374 odpověď

    harda

    Ahojte vinaři. Prosím o radu. Objevil se mi v milerce zápach po odlakovaci.rozjelo se mi kvašeňí a asi po dvou dnech se mi ve vůni začal objevovat zápach po acetonu. Mošt byl odkalený a nádoba vysiřená. Po vykvašení zápach zůstal. Nevíte Prosím co stim.? Moc děkuji za radu.

    #152378 odpověď

    Karel

    Možná jablečno mléčné kvašení. Doporučuji stočit z hrubých kalů a dosířit na 40 volné. mělo by být do 14 dní OK.

    #152379 odpověď

    valtičákjakpoleno

    Aceton není JMK, nejspíš velmi pohnilé hrozny a už z vinice infikované octovkama, jedná se o těkavky…proto ten aceton.

    Ostrá, pokud možno sterilní filtrace, zasířit a po malých dávkách utopit v jiném víně a nebo kanál…těkavek se už nezbavíte…

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 19)
Odpověď na: Rada u kvaseni
Osobní informace: