PLOVOUČKY

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  skretik a poslední změna proběhla 26.8.2015.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153981 odpověď

    trbosan

    Máte někdo zkušenosti s plovoucím víkem u prvních stáček po vykvašení? Na kvas dám jen krycí víko, ale co pak? Duši nemůžu nafoukat, když to ještě pracuje. Nenafouklá duše=oxidace. Parafín?

    #153982 odpověď

    richwine

    A to nemate otvor v plavajucom veku kde mate kvasnu zatku ? Veko dám 10-15cm nad kvasicia must a je vybavene, nadbytocne CO2 vzdy prdne cez zatku.

    Po dokvaseni to polozim na hladinu. Existuje aj zaslepka na veko pre dokvaseny must a vino.

    #153983 odpověď

    benne1

    na otvor sa dava šrobenie s otvorom do ktoreho sa dáva kvasná nádoba,,frfoták,, s vodov rôznej velkosti,tak to mám na všetkých sudoch.

    #153984 odpověď

    skretik

    V Lipeře prodávají plastovou průchodku místo té užasné originál kvasné zátky.

    Dá se tam pak dát jakýkoli špunt.

    Na kvašení je lepší, když se vezme korek, vyvrtá dírka, dá kvasná (probublávající) zátka a šupne se to tam:)

    A jak páše Richwine, víko se přidrží nad hladinou (dle mě stačí 5cm (koneckonců, jak to chceš přesně odměřit;) )), nafoukne se a jde se od toho pryč:)

    Ale bacha na vyšší teploty při kvašení v nerezu….:/

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: PLOVOUČKY
Osobní informace: