označení perlivého vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce označení perlivého vína

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  franta.vino a poslední změna proběhla 1.10.2015.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154251 odpověď

    mo29ta02

    Mohl by mi prosím někdo říct jaké povinné údaje platí pro označování perlivých vín?? V zákoně pořád píší jen o víně tichém nebo šumivém. Přímo značení perlivého jsem nenašla. Jedná se mi hlavně o to, zda psát stáčírna (v zákoně pro tichá vína) nebo výrobce/prodejce (v zákoně pro šumivá vína. A ještě k tomu výrobci nebo prodejci – jsou povinné oba nebo stačí uvést jeden údaj (jedno jaký)??

    Předem děkuji za odpověď.

    #154253 odpověď

    rabachor

    Zdravím každého dobrého vinaře . Zajímá mě kdy hojit kravským hnojem a kdy cereritem? Jestli hnojem teď na podzim a cereritem z jara? Mělo by význam navrtat šikmo do země pod hlavu díru 200mm a dát do ní hnůj či cererit? Mám asi 220 hlav různého stáří, od sazenic až po 60-tileté. (dle bývalé majitelky)Děkuji za odpověď.

    #154254 odpověď

    MOLL

    bez kyslíku nerostou, takže navrtávat díry a do nich dávat hnůj je chyba.

    Jinak je na podzim hnůj a na jaře prášek celkem normál.

    Sazenice radím přihnojit na list, v starém vinohradě to nemaj lehký

    #154255 odpověď

    franta.vino

    Dobrý den,

    myslím, že je to tam je. Ale dejte si pozor na finanční úřad, resp.celní správu. Perlivé víno nad 3bary, to je vždy, je zatížené spotřební daní a povinností vedení celního skladu což není žádná sranda. Doporučuji vyhnout se výrobkům zatíženým spotřební daní, jinak se vám tam usídlí celnáci a budou vrtat do všeho. Pruvodní doklady, cukr… FT

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: označení perlivého vína
Osobní informace: