odkyselení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce odkyselení

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Kodak a poslední změna proběhla 10.12.2013.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151385 odpověď

    silvie

    Odkyselil jsem letošní vína,která měla nad 9g uhličitanem vápenatým podle návodu o 2 promile,

    je to tam týden a je to dost cítit ve vůni a chuti.

    V jedné odrůdě jsem nasadil Geberit na léčbu,pomohlo to jen trochu. Poradí někdo?

    #151386 odpověď

    mulérek

    no jasně…neodkyselovat uhličitanem vápenatým…:-D

    #151389 odpověď

    Kodak

    Proběhlo to tu už dříve. Stačí měřit kyseliny po vylisování a když je to nutné tak odkyselit rovnou mošt! Senzorický vLiv takového odkyselení je téměř nulový. To stejné platí i pro případné dokyselení. Cukr si měří každý, ale kyseliny téměř nikdo.

    Odkyselovat víno je samozřejmě možné, a někdy i nutné, ale proč se problémům nesnažit předejít.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: odkyselení
Osobní informace: