Oddělení samotoku při odstopkování

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Oddělení samotoku při odstopkování

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  MOLL a poslední změna proběhla 6.9.2016.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155866 odpověď

    maoditab

    Zdravím všechny, chtěl bych se optat ohledně oddělení samotoku z plastové kádě (300l) na které mám mlýnkoodzrňovač. Na kádi mám ventil,ale jde mi o to udělat nějaké síto dovnitř kádě k tomu ventilu aby se neucpával. Nemá na to někdo nějaký fígl? martin

    #155867 odpověď

    MOLL

    že do kádí dávali k výpusti prouťené košíky

    #155868 odpověď

    Kodak

    Nejjednodušší je překýblovat na pres, co vyteče je samotok, zbytek se vylisuje. Pokud je odzrňovač s čerpadlem lze hnát rmut přímo na pres. Jinak postačí tzv. zloděj – nerezový perforovaný válec, který se ponoří do pomletých hroznů a odčerpá se z něj mošt (jen hadičkou, nebo čerpadlem).

    např. http://eshop.vinarskepotreby.cz/rmutove-sito-p-150mm-x-1m/

    #155908 odpověď

    Martin86

    Má odsátí samotoku ještě před lisováním nějaký větší vliv na výslednou kvalitu vína, nebo je to jenom pro usnadnění práce?

    #155909 odpověď

    MOLL

    samotok se víc hodí na některé typy vín. Pokud to trvá dlouho může rmut naoxidovat (což nemusí být na závadu) Ale většinou je to kvůli práci

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: Oddělení samotoku při odstopkování
Osobní informace: