Nerezové nádrže profi nebo eko?

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Nerezové nádrže profi nebo eko?

Zvolené téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  stary zanek a poslední změna proběhla 22.8.2014.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 16)
  • Autor

Parek

Jaká nerezky jsou lepší a v čem eko nebo profi? Kromě toho že profi mají o něco vyšší cenu. A dále mě zajímá co je lepší a víc výhodné, jestli používat duši nebo olej na plovoucím víku. děkuji za odpovědi

#152179 odpověď

Neználek

Prohledej pomocí vyhledávání diskuzi. Moc se tu o tom psalo.

#152180 odpověď

parek

prohledával jsem hodinu a nic, je tu milion diskuzí, takže třeba má někdo něco nového nebo nějaké nové názory

#152181 odpověď

Kodak
    #152182 odpověď

starbak

plovoucí víka-krok špatným směrem . používej hlavu a dusík

#152185 odpověď

kuchar123

Nevím,kolik jste udělal vína (dobrého 🙂 ), jednoznačně takto soudit a odsoudit, no nevím.Pro nás malé vinaře je možnost nahlédnout do sudu,objem po odběru okamžitě kompenzovat… přivonět a v poslední fázi nádobu dokonale vyčistit je jedna z nepřekonatelných výhod nadob s plovoucím víkem

#152186 odpověď

vinolok

nerezove nadrze pouzivam s dusou.tak mozem nadrz vyuzit i pri kvaseni vina alebo kvasenie cerveneho vina na matolinach.ja to dobra vec na kratkodobe skladovanie vina,na skolenie vina,na odkalovanie.mam na mysli nadrze do 200 litrov.

#152189 odpověď

jiri

pro malovinaře ideální mám 150 a 200 lit. s plovoucím víkem.

#152191 odpověď

starbak

a jak sanitujete stěny nádrže nad vínem-po té co po odebrání několika litrů posunete plovoucí víko na hladinu?

#152192 odpověď

kuchar123

a již dlouho tak,že v roztoku pyrosulfitu (disiř.drasl.)/asi 1 čaj.lž.na 5 l vody/,namočím a několikrát po sobě vytřu polosuchou utěrkou vnitřek kádě,Naposledy vytřu vršek víka a setřu případnou kapku z duše.

#152202 odpověď

starbak

nedokonalé-ale obdivu hodné , spousta rádobyvinařů si s tímto problémem vůbec neláme hlavu.-Ovšem centrální rozvod dusíku je jistě po všech stránkách kvalitnější řešení.

#152203 odpověď

jara.f

Centrální rozvod dusíku u malovinaře? Teď si nejsem jist, jestli jste ten příspěvek myslel vážně…

#152204 odpověď

Parek

nejspíše to myslel jako vtip pan starbak. přecházím ze sudů a skla na nerez, produkce 2000litrů ročně a pán mi tu radí centrální rozvod dusíku, to při víně které prodávám tak se mi taková investice nevrátí na zisku desítky let 😀

#152207 odpověď

starbak

Dovolte abych se pousmál- vtipem se to stává až po Vašich odpovědích , o jaké obrovské investici se tu bavíme? Ve Vašem případě 1 tlaková láhev , redukční ventil , pár fitinek a několik metrů plastové hadičky…

#152209 odpověď

Parek

A jaká je spotřeba dusíku na nádoby? Nemám s tímto zkušenosti. stačí roztočit nádobu a napustit do ní určité množství dusíku a zase uzavřít? Jak dlouho to vydrží?

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 16)
Odpověď na: Nerezové nádrže profi nebo eko?
Osobní informace: