kyselinka

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Neználek a poslední změna proběhla 20.10.2013.

Prohlížíte 8 příspěvků - 1 z 8 (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151066 odpověď

    Kozlik

    Zdravým, jakým přípravkem se dá zhodit kyselinka ve víně u svatovařineckého. díky za rady

    #151068 odpověď

    xman

    pár měsíců v sudu 🙂

    #151069 odpověď

    peetrs

    Neoanticid(čisté vápno)

    #151072 odpověď

    martinoso

    dá se snížit podvojným odkyselením….

    #151086 odpověď

    Kozlik

    to je co to podvojným odkyselením? nikdy jsme ani o tom neslyšel

    #151101 odpověď

    MOLL

    Že se do části vína přidá tolik vápna, až se spotřebují všechny kyseliny. Pak se to nechá trochu odkalit a zcelí se zpět. Frajeřina je spočítat kolik čeho …

    #151114 odpověď

    Nechran

    Frajeřina je odkyselenou část prohnat filtrem. Vypočítat to umí kde kdo.

    #151115 odpověď

    Neználek

    Jaká frajeřina s počítáním podílu a dávky. Na to je tabulka. A i to by šlo vypočítat, Neoanticid i Sihadex budou převážně z uhličitanu vápenatého, protože dávka k odjyselení je u obou shodná 0,67.

    Letos jsem poprvé podvojně odkyseloval mošt. Už mně ty kyselé burčáky lezly krkem.

    Tabulka i s návodem:

    http://www.proneco.cz/component/docman/doc_download/21-oenonews-106‎

Prohlížíte 8 příspěvků - 1 z 8 (celkem z 8)
Odpověď na: kyselinka
Osobní informace: