kyselina v červených vínech

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce kyselina v červených vínech

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  MOLL a poslední změna proběhla 12.10.2015.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154342 odpověď

    hobbysta

    Jak se postavit ke rmutům RM cukr 24/<6 kys. FRA cukr 22/ 6 kys, MER 25/5,5 kys. Dokyselit či ne?

    #154343 odpověď

    MOLL

    není možnost zcelit s kyselejším vínem, malý přídavek by jim prospěl. Pozor, frankovce jen málo, jestli vůbec.

    A hlavně – práce ve sklepě a typ vína!

    Neudělat z takové suroviny měkký typ merlotu, s nějakým zbytkovým cukrem by podle mne mělo mít vážný důvod!

    Ale takové víno v moravských sklepech těžko nachutnat! Letošní rok si žádá zkušenosti z jižnějších krajů.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: kyselina v červených vínech
Osobní informace: