kombinace rosé a červené

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce kombinace rosé a červené

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  KarelH a poslední změna proběhla 8.10.2015.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154304 odpověď

    KarelH

    Rád bych vzhledem ke kvalitě letošního ročníku vyrobil více červeného, ale nějaké rosé udělat stejně musím. Je nějaká hranice, kolik šťávy můžu odtáhnout z rmutu, aby nedošlo k nějakému defektu? Třeba příliš tříslovin? Je mi jasné, že to bude případ od případu, ale jde mi o to jak moc si můžu troufnout odtáhnout šťávy nebo lisovat a část matolin vyhodit. Díky za rady.

    #154305 odpověď

    grower

    loni odebral 50% zw na rosé a vše ok. Jen se to červené ze začátku hůř míchalo ale ta barva byla nádherná a v chuti krásné plné. Tož tak já.

    #154306 odpověď

    Karel

    po odtažení moštu neoddělávat, jak zde je již uvedeno,zlepší se barva, extrakt a možná i chuť

    #154307 odpověď

    KarelH

    přes 50% moštu bych tak nějak pocitově jít nechtěl. I když by se mi to možná s ohledem na nádoby hodilo.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
Odpověď na: kombinace rosé a červené
Osobní informace: