JMK – jak poznám?

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce JMK – jak poznám?

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Neználek a poslední změna proběhla 28.10.2014.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152589 odpověď

    Vinaar

    Dobrý den, jak poznám, že mi ve víně probíhá JMK? je na to nějaký způsob? děkuji

    #152590 odpověď

    Neználek

    Senzoricky – prostě jsou tam jogurty až zelí

    Pohledově – uchází kysliční, ale jinak než při alkoholické fermentaci. Bublinky jsou mnohem menší a méně početné

    Chuťově – prostě je méň kyselejší

    Měřením kyselin – obsah titrovatelných kyselin klesá. Lze měřit roztokem K

    Měřením PH – trochu komplikovanější, ale PH bude narůstat

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: JMK – jak poznám?
Osobní informace: