Jak zesvětlit mošt

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Jak zesvětlit mošt

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  zanek a poslední změna proběhla 7.10.2013.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #150963 odpověď

    Albert D.

    Lze nějakým způsobem následně zesvětlit mošt či víno? Pravděpodobně díky velké ploše při maceraci, proběhla oxidace slupek u bílého, mošt je tedy dost tmavý, lze to nějak napravit? A.

    #150966 odpověď

    Venouš

    sírou a Mostreinem,lépe však ještě v moštu a poté odkalit.Dáváte po pomletí na rmut pyrosulfit nebo tekutou síru?Pokud ne tak asi v tom je ten problém.

    #150969 odpověď

    Albert D.

    pyrosulfit jsme použili, ale problém byl jistě v tom, že to byla široká plocha-víc než hluboká a tak byl velký podíl slupek, které byly zoxidovány. Takže co nyní? Již večer začlo bouřlivé kvašení. A.

    #150976 odpověď

    Venouš

    jak odstranit vysokou barvu a nežádoucí tóny,například granukol BI nebo granukol FA,je to všechno na bázi živočišného uhlí,stejně tak jako Most Rein.Dochází však jejich použitím k rozbití vína a důležitá je pak i filtrace.Více by Vám mohl poradit na telefonu 602 553 941 pan Ochman od firmy Proneco,dělá poradenství velkým firmám,ale jistě poradí i Vám.

    #150980 odpověď

    zanek

    Jestli most zhnedl jen kvuli oxidaci a ne maceraci barviv, tak kvaseni = silne reduktivni prostredi problem vyresi. Silna oxidace mostu redukuje primarni aroma, ale barva by se mela spravit. Jen davat pozor na dalsi oxidaci po vykvaseni = dolit sud.

    Dobre je pomlety rmut poprasit pyrosulfitem a prikryt cistym igelitem. Pak to neoxiduje.

Prohlížíte 5 příspěvků - 1 z 5 (celkem z 5)
Odpověď na: Jak zesvětlit mošt
Osobní informace: