Hořkost

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  PetroFan a poslední změna proběhla 26.3.2016.

Prohlížíte 7 příspěvků - 1 z 7 (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155199 odpověď

    PetroFan

    Prosím o radu, u VZ 2015 se mi vyskytla nepříjemná hořkost. Víno bylo bez jakékoliv vady,ale demižon zůstal 14 dní nedoplněn a nyní se tam hořkost vyskytla. Myslíte, že je to způsobeno právě tímto, popřípadě jak mohu hořkost odstranit? Děkuju za rady

    #155200 odpověď

    MOLL

    neplave náhodou křís?

    Čirit želatinou?

    #155201 odpověď

    Veltlin

    sa teraz u nás na degustáciách vyskytuje u bielych vín ročníka 2015 dosť často v dôsledku sucha a horúčav, najmä u vín z mladších viníc. Pokiaľ to nie je veľmi výrazné, mohol by pomôcť Sensovin.

    #155202 odpověď

    Pardál

    Pravděpodobně tam byla i dřív, jen teď se ti víno víc otevřelo, ten sensovin, nebo degustin by pomoct mohl, ale opatrně s ním, docela to víno očeše…

    #155203 odpověď

    PetroFan

    Kris tam neplave a jakakoliv horkost nebyla do te doby pozorovana

    #155204 odpověď

    Bosch077

    Tím roztahnutým vinem jsi to jen urychlil.

    A určitě to není poprvé. Roztáhnuté a dolété na druhy den.

    Použijte PVPP.

    To převážně absorbuje flavanoidnípolyfenoly. Tyto látky, zůstanou-li ve víně, povedou při skladování k nežádoucím hořkým látkám (vysokomolekulární flavanoidnípolyfenoly vznikají polymerizací). Odstraněním nežádoucích předstupňůtříslovin a hořkých látekse trvale zlepšuje senzorická dlouhodobá stabilita.

    #155210 odpověď

    PetroFan

    Jak myslíš neosetrene?

Prohlížíte 7 příspěvků - 1 z 7 (celkem z 7)
Odpověď na: Hořkost
Osobní informace: