Frizzante

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  vivinar a poslední změna proběhla 5.5.2016.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155438 odpověď

    mo29ta02

    Vysvětlil by mi někdo význam pojmů Frizzante, Perlivé víno, jemně perlivé víno a perlivé víno dosycené oxidem uhličitým??

    #155447 odpověď

    vivinar

    Dobrý den, takže od začátku.Perlivé víno, je označení pro víno ve kterém je přetlak oxidu uhličitého v hotovém výrobku 0,1 – 0,25 MPa. Buď je uměle syceno oxidem uhličitým, nebo metodou charmat (např. v dnešní době velmi moderní Prosecco frizzante, Terasso aj.Označení jemně jen poukazuje na spodní hranici tohoto rozmězí

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Frizzante
Osobní informace: