doslazení kyselého vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce doslazení kyselého vína

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  cechura09 a poslední změna proběhla 2.12.2013.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151341 odpověď

    mišice

    Dobrý den, poprvé jsme doma zkoušeli dělat domácí víno, po skončení kvašení jsme ho zkalili a vysířili a nechali 3 týdny tak. Teď jsme ho poprvé vyzkoušeli a je strašně kyselé a trpké, potřebuji poradit, jak je možné ho dosladit, abychom ho úplně nezkazili. děkuji míša

    #151348 odpověď

    Pijetros

    to máte na takovéto domácí žvýkání doporučuji koupit u nějakého vinaře sladké víno a přilévat do doby než se vám to bude zamlouvat. Nic jednoduššího není.

    #151349 odpověď

    cechura09

    jaké toho máte množství ale v malým by šlo udělat si přes zimu několikrát svařák. Co se týká druhé půlky dotazu, pokud je víno i kaly zdravé, nechávám ho ležet po dokvašení jen tak na jemných kalech obvykle do konce března. Samozřejmě ve sklepě a s doplněnou hladinou v nádobě. j.c.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: doslazení kyselého vína
Osobní informace: