Donauriesling

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce Donauriesling

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  VMCH a poslední změna proběhla 30.10.2019.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 18)
  • Autor
    Příspěvky
  • #209382 odpověď

    VMCH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, přemýšlím nad výsadbou této odrůdy. Nemáte někdo na prodej víno z této odrůdy (jednu či dvě sedmičky)? Jake s ní mate zkušenosti?

    #209806 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Letos bude první úroda (výsadba 2016), takže víno jen cizí, ale vždy výborná kvalita. Zatím tedy jen pár obrázků z vinice a poznámka k pěstování.
    Na fotkách je hrozen – velký, řídký, s menšími kuličkami

    Přílohy:
    #209808 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    keř

    Přílohy:
    #209816 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    sprchnutí

    Přílohy:
    #209821 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Vinice byla stříkána před květem a po květu kombinací Cassiopee + Rombus trio, přesto je tam docela dost hroznů poškozených či zcela uschlých (do 5%). Aspoň u nás bylo v době květu dost deštivo, ale že nezabere postřik jsem nečekal. Ale většina naštěstí vypadá líp. I další PIWI (Solaris, Johanniter) měly stejný problém.

    Přílohy:
    #209831 odpověď

    VMCH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Díky za fotky. Jak je máte daleko od sebe, 1m? Z PIWI odrůd mám zatím jen Cab. Cortis a ten bude mít letos taky první úrodu. Letos jsem stříkal před květem, po odkvětu a před zaměkávání, vše jen sýra a měď a bez problémů, jen je taky místama trochu sprchlý.

    #209834 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Spon 85×220 cm

    #214790 odpověď

    rados
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím
    Tento rok byla první úroda a zatím to vypadá z pěstebního hlediska slibně
    Nezaznamenal sem žádné napadení nebo poškození
    stříkáno pouze 3 krát , jenom síra a měď
    Donauriesling naprosto zdravý
    Uvidíme jaké bude víno – tento rok prvý mikrovzorek

    #214817 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Minulý týden proběhl sběr, 21 cukru a cca. 8 g kyselin. Za 14 dnů spadly kyseliny z cca. 12 g, cukr zůstal beze změny. Z 200 hlav je necelých 100 litrů mladého panenského vína. Uvidíme jak se bude vyvíjet.

    #214818 odpověď

    MARPEL
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chystáme se vysadit na jaře 100 hlav namísto Mulleru..

    #214836 odpověď

    VMCH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Řeším ještě podnože. K5BB se mi zdá na zalistěnou odrůdu moc bujně rostoucí, navíc by neměla být moc odolná proti mrazům, tak sháním na SO4. V pemagu ji nemají. Na jaro chci sadit asi 300 hlav.

    #214873 odpověď

    V006
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Má v nabídce Rebschule Tschida

    #214910 odpověď

    VMCH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dotaz na KODAKA: Jaké podnbože jste volil a jak se Vám jeví?

    #214912 odpověď

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Podnož 5BB, zatím spokojenost. Růst tak akorát, úrodnost vypadá slušně a cukr dobrý. Potěšilo mě, že asi docela dobře odbourává na keři kyseliny. Ty poškozené hrozny na fotkách výše tvořili zanedbatelné procento, takže při minimální ochraně zdravotně v pohodě. Mošt kvasí, tak uvidíme za pár týdnů. 9.11. bude víno na Svěcení mladých vín v Šardicích.

    Co se týče podnoží tak Tshida má většinu na 5BB. Sadíme jejich sazenice od roku 2016 a není s tím ve vinici problém. Loni nám dali část sazenic na Ferkalu a rozdíl mezi ním a 5BB jsem v prvním roce nepozoroval. Naprostá většina letošních sazenic má výhony tak 2m. Budeme tedy zakládat kmínek již po 1 roce. Jinak přístup firmy a kvalit sazenic na vysoké úrovni. Cena taky výborná € 1,35 +€ 0,1 – 0,4 licenční poplatky.

    #214917 odpověď

    VMCH
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Nerozumím tomu -0,4 licenční poplatky. Jinak jaká je s nimi domluva (německy neumím 🙁 ) a jak se sazenice vyzvedávají?

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 18)
Odpověď na: Donauriesling
Osobní informace: