Dokvašeno, stočeno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Dokvašeno, stočeno

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  malovinar2 a poslední změna proběhla 4.11.2015.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154478 odpověď

    Karel

    Mám hotovo. Teď už jenom čekat na čištění. Při stáčce jsem změřil kyseliny. Nejméně měl muškát moravský 7,5, pálava 8 atd. Pro sichr jsem si koupil vinnou ale nechám ji manželce na příští rok do marmelád.

    Do červeného jsem nedával bakterie JMF a jsou zatím kyselejší než bych chtěl – ale času dost nemá cenu to nějak honit.

    Letos to byl neuvěřitelný rok, vše zdravé, sucho se u nás neprojevilo (tedy rostla méně tráva a plevel…),kvašení nez problémů, žádná sirka.

    #154486 odpověď

    pt

    červená vína mají do 6, jen André ma kyselinu cca 7.

    #154487 odpověď

    malovinar2

    všechno zdravé, cukry 19-21, prokvasilo zcela bez problémů, dnes po práci stočím vlašák a směsku MT+SG a končím. červený sem zatím vůbec nesířil, CM začala odbourávat kyselinu samovolně už na rmutu, ostatní v bečkách pár dnů po stočení. pocitově nejkyselejší je Blauburger, nejlepší dojem mám letos z Neuburgu, to je voňavá pecka. těším se taky na vavřinca jak se vyvrbí.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Dokvašeno, stočeno
Osobní informace: