Jo, MM 15.9. měl 21°NM. Je to přes 20 let starý, zbídačený vinohrad, vysoké vedení, v průměru 1kg na hlavě (víc to bohužel nedá). JJ-Z svah, jílový podklad, docela dostatek vláhy.
Loni jsem to bral 25.8.! a výsledná cukernatost (v moštu) byla jen o malinko nižší 20°NM.
Znojemsko:Minulý týden Mopr 14°NM, v sobotu MT 13°NM – sbíral kolega na burčák. Takže velká bída, kde je zralá kulička i na VZ,nabodáno vosami, ve většině odrůd už začínají sem tam hnít bobule.
Zdravím. Měřil někdo kyseliny? Cukry vypadají docela dobře, ale kyseliny jsou vyšší než v roce 2010. Informace co mám z hodonínska od kamarádů a vlastních měření, tak u MT jsou kyseliny 12-16g.
Ty cukry mě fakt mile překvapily, kyseliny taky celkem dobré. Portugal je sice trošku popraskaný, prohnilý a občas i nějaká plíseň – tudíž půjde to rosé a pořádně ho odkalím. Sběr zítra jestli bude pěkné počasí.