Cukernatost

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Cukernatost

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  Veltlin a poslední změna proběhla 26.9.2015.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154126 odpověď

    Jannn

    Dobrý den. Napište prosím aktuální cukernatost moštu. Sbíral někdo už RŠ a Dr? Děkuji

    #154128 odpověď

    javorek

    Tak na RŠ a DR ještě měsíc času….

    #154132 odpověď

    malovinar2

    šeďák se bude zbírat spíš jak za měsíc, myslím. já sem včera dělal první probírku (milerka, sg, víceméně všechny směsice co mám po trochách) -cukr 19, spokojenost, bude burčák na hlavní vinobraní. obl. velkopavlovická.

    #154133 odpověď

    Veltlin

    U nás (Pukanský vinohradnícky rajón) má vegetácia 3-týždňový predstih. Včera som oberal Peseckú leánku – redukovaná úroda. Klosteneubergský muštomer 20,5, Bailingov 23,5, ČSN 22,5. Najvyššia cukornatosť za posledných 28 rokov. Zdravý materiál, senzoricky výborný mušt. Po 6-hodinovom naležaní zliate a vylisované.

    #154138 odpověď

    benne1

    Veltlin zdá sa mi to prehnané,okoštujeme v Pukanci na degustácii

    #154140 odpověď

    nsan287

    VZ 19,5 SV+FR 19 Židlochovice

    #154143 odpověď

    gertas

    Klobouky

    CH 22

    MP 21

    #154148 odpověď

    Neznalek

    MM 20 kyselin malo

    Hi 21,5 kyselin pod 7

    Sg 22 kyselin pod 6

    #154153 odpověď

    maiv123

    oblast Dambořice.

    Agni – po vylisování -22,5°ČSN

    MM + IO+Sieger – 20°ČSN

    refraktometrem

    Solaris – 25°

    Hibernal – 23°

    Pálava – 21°

    Aurelius – 22°

    Sg – 18°

    Sevar -20°

    #154156 odpověď

    stary zanek

    Veltlin, patria do Pukanskeho rajonu aj Devicany? Pred tyzdnom tam mala Pesecka leanka 16 NM.

    #154158 odpověď

    yogi-vinar

    PL 2015: pH 3,76, cukor 206,65 g/l, kyseliny – 5,53 g/l

    SVG: pH 3,91, cukor 215,87 g/l, kyseliny – 5,46 g/l

    Silván: pH 3,81, cukor 203,29 g/l, kyseliny – 5,87 g/l

    #154159 odpověď

    vitom

    RŠ – Nitrianska vinohradícka oblast

    cukor = 232,2 g/l

    pH = 3,45

    kyseliny = 5,8 g/l

    #154161 odpověď

    Veltlin

    Devičany, samozrejme, patria do Pukanského regiónu. Záleží od polohy, množstva úrody. Toto bol zatiaľ rekord v 45-ročnom vinohrade, ale úroda bola redukovaná. Sused oberal PL včera, mala 19 NM. Už som tu dával, že zmeska oberaná 28. augusta mala 19 st. NM. Tento ročník je rekordne teplý.

    #154163 odpověď

    Kodak

    Před chvílí změřeno refraktometrem, vždy malý sáček bobulí:

    RŠ – 21 ČNM

    RB – 21 (stejné ve dvou vinicích)

    RM – 20

    SG – 18+

    SV – 18

    MP – 17,5

    VZ – 18+

    AN – 18 a 19 (dvě vinice)

    #154170 odpověď

    vinarzjihu

    Už se to tu začíná objevovat, podle mě je mošt s kyselinou pod 5 a pH na 3,6 (dokonce 3,9) pro výrobu bílého vína katastrofa.

    Kdo nebude dokyselovat může letošnímu ročníku udělat kolem Vánoc pá pá… Vína budou fádní, prázdná s pěknou hořčinou a velkým množstvím polyfenolů od spálených hroznů. Ročník podobný 2003, 2011..a to taky bílá vína nijak dlouhověká nebyla.

    Pro mě je potřeba alespoň 7 g kyselin, a to spíše u odrůd, které budou pitelné do Vánoc, to co vím, že si nechám ve sklepě min. do jara dosypávám na 9, je pravda, že ihned po vinobraní je kyselina výrazná, ale stejně 1-2g vypadnou do kamene a výsledek kolem 7 je pro mě optimální.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 17)
Odpověď na: Cukernatost
Osobní informace: