Barva červeného vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Barva červeného vína

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  vinarzeslovacka a poslední změna proběhla 2.4.2014.

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 10 (celkem z 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151722 odpověď

    Parek

    Mám špatnou barvu na červeném víně, dá se říct hodně špatnou, chut dobrá, síra volná 35, nevím co s tím, měl jsem to na prodej, ale s takovou to neprodám. Máte nějakou radu čím ji zlepšit? Kromě scelení s tmavším, které jsem koupil a namíchal, to je dobré, akorát tak mi zbyde veké množství, kterého se potřebuji zbavit. Co třeba barva, zanechává červenou barvu v ústech? Nebo nějaké jiné možnosti? Děkuji

    #151723 odpověď

    malki

    Koncentrat hroznů z červeného vína.

    #151725 odpověď

    Parek

    O tom jsem ještě neslyšel ani to nemůžu nikde najít, můžete mi prosím poslat odkaz na stránky kde to mají nebo říct prodejnu, děkuji

    #151733 odpověď

    vinarzeslovacka

    z jaké odrůdy to máte vyrobené a bylo to světlé hned, nebo až po nějakém zákroku? Pokud je jinak ok(vůně,chuť), tak bych do toho žádné preparáty nerval, když už, tak koupit nějakou barvířku a scelit…dornfelder je na to supr…ale i neronet a další..

    #151737 odpověď

    Parek

    modrý portugal, ale barva šílená jak rose, mám 500litrů, takže raději nějakým preparátem než scelovat, musel bych koupit celkem dost barvířky

    #151739 odpověď

    celá morava
    #151740 odpověď

    Parek

    pro mě důležitá není, ale já sám 500litrů nevypiju a pokud se vizuálně nelíbí při prodeji, každý raději koupí jiné nebo v horším případě pak jinde. Máte zkušenosti s barvivem? Prej je dobré ho přidávat pouze do kvasu a ne do hotového.

    #151743 odpověď

    vinarzeslovacka

    nemám s tím žádnou zkušenost, takže neporadím. Nepoužívám žádné přípravky do vína, vyjma síření a čiřidel. Občas se mi stalo, že byla barva také slabší, ale většinou u RM a tam to až tak nevadí.

    Červené se v posledních letech obecně špatně prodává, ale o to víc jdou roséčka, takže tři poslední sezony jsem z vavřinca aj z části frankovky udělal rosé. Ač jinak nepodléhám módním vlnám, přiznám se, že růžové jsem si oblíbil.

    #151745 odpověď

    MOLL

    prý barví slušně i 1:10 …

    Ale vše se musí zkusit .

    #151751 odpověď

    vinarzeslovacka

    dornfelder je také supr, mám ho už 7 let a barva je vždy taková, že není vidět přes sklenku ani proti světlu. Jak říká Moll, myslím, že 10 procent by na zlepšení barvy stačilo, navíc i ostatní vlastnosti odrůdy jsou do směsky výborné….plnost, spektrum vůní a chutí…z červených co mám ve sklepě jde suverénně nejvíc na odbyt…a není to kvůli barvě….tož tak…

Prohlížíte 10 příspěvků - 1 z 10 (celkem z 10)
Odpověď na: Barva červeného vína
Osobní informace: