Aktuální cukernatost

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Aktuální cukernatost

Zvolené téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  petrban a poslední změna proběhla 20.9.2015.

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 21)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154077 odpověď

    mičurinec

    Tak jsem dnes měřil a zdá se, že rané odrůdy mají o půl stupně méně než vloni, naopak pozdní jsou na tom dobře. Díval jsem se na aktuální cukernatost: http://www.vinarskepotreby.cz/predsberova-analyza-37-tyden/

    a můžu být spokojen, zatím mám RR 16, An 15, ted má být pěkně tak snad to bude stoupat, jak jste na tom vy?-odrůda+obec..

    #154078 odpověď

    rabachor

    Jak se ta cukernatost měří a jak se ten přístroj jmenuje . To je jak se do toho dá jedna kuličkaa pak se kouká proti obloze. Viděl jsem to v TV ale neznám to. Dík za odpověď.

    #154079 odpověď

    anonim

    dobrý šťoural je mezi námi

    #154081 odpověď

    Kodak

    Měřeno refraktometrem v úterý, vždy výběr z odrůdy cca 25 bobulí rozdrceno v sáčku a šťáva změřená.

    MT 16

    MP 14

    SV 17

    VZ 17,5 – tohle měření překvapilo

    #154082 odpověď

    Payne

    Včera jsem sbíral Moravský muškát a měl 16,5.

    #154084 odpověď

    kerak

    ta analýza je ale prováděná na vinici, které jsou redukované a je tam pár hroznů, proto cukernatost z této analýzy je tak o 3-4 stupně vyšší než normální realita. Co kdo sbíral měli všichni 13-16 což je dost málo, zatím na úrovni lonska, ale bez hnití. Na to jak říkali že bude sběr letos dříve to vidím nejdřív 1 týden v říjnu až dokonce října, aby byli nějaké pozdní a výběry. A ti co se řídí PH a podobně, to je nesmysl. Sbírat při ideálním PH hrozny v 16 cukernatosti, tak vznikne víno s hrubými travnytými tony, které bych nepil ani sám, natož na prodej…

    #154086 odpověď

    malovinar2

    co tady kluci co zbírali skorý říkajou tak všecko se motá kolem 16 cukru, to mně přijde málo, čekám, hrozny sou zdravý vose zmizly milerka je krásná, vlašák se spravil, není potřeba divočit.

    #154087 odpověď

    richwine

    Kerner zberany dnes v malychkarpatoch mal 19C. Caka nas este slubny tyzden mozno viac. Ak by to nezrala zver mohol tam este zostat.

    #154089 odpověď

    marttini

    MT-16,CM 14,5, RB-20,5 VČR sběr 1.9 měl 18,8.

    #154091 odpověď

    standa106

    MT sbíráno 11.9. Cukernatost 18st. Kyseliny 5g což si myslím je velice málo.

    #154094 odpověď

    ludek770

    Dnes som oberal Chardonay – 20,5

    #154095 odpověď

    richwine

    Kua – neviem ci som zle vybral vzorku, SV 15 stupnov.

    #154096 odpověď

    Neználek

    V UH 9. a 11.9. namátkou refraktometrem

    MM 19 – 24 většinově 20

    RB 16 – 22 většinově 18

    RR 12 -17 většinově 16

    ZW 16 – 21 většinově 18

    An 12 – 17 většinově 17

    Regent 17 – 24 většinově 20

    Glenora 17 ale zřejmě bez kyselin je to moc sladké

    Rusbol Muskatnyj – 24-27 zdřevnatěla stopka u letorostu, hrozen sesychá na keři, hrozinkuje (seschle hnědé). Přitom na žlutých bobulích slupka trpká, jakoby nedozrálá. A na to že to má být bezsemenné je tam peciček docela dost. Jen sem tam, ale běžné velikosti. Některé bobule jsou zcela bez.

    #154097 odpověď

    stary zanek

    Okres Levice. Směs skorých (IO, MM, Bianka, nějaké stolní) mošt 16,5 NM. Dost málo.

    Refraktometrem měla nejvíc Hibia 24 NM, Pesecká leánka 15-16, VZ 16-18, RV jsem ani neměřil.

    #154100 odpověď

    sojin

    Dnes lisována Mullerka, cukr 19,2 a kyseliny překvapivě 8 g/l

Prohlížíte 15 příspěvků - 1 z 15 (celkem z 21)
Odpověď na: Aktuální cukernatost
Osobní informace: