červené

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel   a poslední změna proběhla 22.9.2016.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #156005 odpověď

    Tom.Dvorak

    Zdravím, plánuju po vylisování růžáku z ZW hodit výlisky do kádě s ZW na červené, na růžák to moc nemačkám. Můžu tam toho naházet klidně tolik, kolik potom zvládnu umíchat? Jde mi o to aby to tomu červenému pomohlo a nebylo tam třeba potom až moc tříslovin atd…Plánuju z celkem 10q dát 5q na růžák..díky

    #156009 odpověď

    vinarzjihu

    Můžete, ve vašem případě bych to udělal ale úplně jinak…

    Hrozny bych pomlel najednou do kadě a po cca 2-6 hodinách podle aktuálního vyluhování barviv bych přes síto jen odtáhl mošt, ušetříte si tak drbačku s lisováním a takto získaný mošt bude i šetrnější, nechte ho pak odkalit a kaly nalejte zpět na rmut. Časově je to výhodnější a neni to ani tak pracné jak drbat se zbytečně s lisem… Někdy odtahuju v podstatě všechno co odteče, kolikrát se s tím i zle míchá, no červená jsou pak hutná a samozřejmě i tříslovitější, musí na to byt kvalitně vyzrálý hrozen…

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: červené
Osobní informace: