Samotok

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutujícího) se naposledy zapojil uživatel  Kucera a poslední změna proběhla 26.9.2016.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155914 odpověď

    R23

    Dobrý den,

    mohl by mi někdo vysvětlit výhody a nevýhody samotoku a moštu, který se už lisuje ? Popřípadě jestli se vyplatí tyto dvě štávy od sebe oddělovat při množství cca 300l ?

    #156221 odpověď

    Kucera
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den, pri bílých vínách by sem samotok od lisovaného moštu neoddeloval. Významný podíl extraktných látek se z hroznu získa práve lisovanim, cize vyvijenim tlaku na slupku a kostky. To je aj duvod proč se rmut nekterych odrod nechava naležet i nekolik hodin. Samotok ma vyznam pri vyrobe ruzovych vin, aby sa zabezpecila nizsi vyraznost farbiva.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Samotok
Osobní informace: