Hygienické požadavky na sklep

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce Hygienické požadavky na sklep

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (0 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel  franta.vino a poslední změna proběhla 6.7.2014.

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152058 odpověď

    oto

    Ahoj,

    chceme si vybudovat nový sklep a chci se zeptat, zda jsou někde nějaké požadavky co se týče hygieny, atd… Nechci dělat víno na kšeft, ale člověk nikdy neví, jak skončí. Prostě, kdybych se za x roků rozhodl víno prodávat, tak aby sklep splňoval vše co má…

    hledám už dvě hodiny a nic se mi nepodařilo najit

    díky

    #152065 odpověď

    cenyt

    Sklepu zdar! Kvalitní podlaha a pokud možno omyvatelné steny v lisovně. A určitě bych zvažoval wc,je dost nepřijemné návštěvy posílat do křoví.A domácím se take hodi. Pokud to nebudete stavět za domem.

    #152067 odpověď

    franta.vino

    Dobrý de,pro vlastní využívání je to jedno.vyřídíte jen stavební úřad, jako hospodářskou stavbu. Pro podnikání musíte mít projekt pro dasný účel – výroba vína a následně povolení k užívání pro daný účel, kterému mj.předchází vyjádření hasičů, hygieny. Určitě musí být omyvatelné stěny – není dané jaký materiál, ale omyvatelné, omyvatelné podlahy, wc, umyvadla, ….. Jestli byste to řešil, oslovil bych hygienu a SZPI, kteří mají právo kontroly taky. To je vše co mě momentálně napadá. FT

Prohlížíte 3 příspěvky - 1 ze 3 (celkem z 3)
Odpověď na: Hygienické požadavky na sklep
Osobní informace: